Pravilnik o zasebnosti

Upravljavec oziroma lastnik: STOOR SI trgovina in posredništvo d.o.o., Novomeška cesta 16, 1330 Kočevje, matična številka: 9069259000, davčna številka: 94885672, e-pošta: info@stoor.si
Uporabnik oziroma posameznik: vsak, ki izpolni in odda povpraševanje preko obrazca na spletni strani, odda naročilo ali pošlje povpraševanje po e-pošti.

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, naročilo idr.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih v nobenem primeru ne posredujemo tretjim osebam (razen v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi) oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

Pridobljene podatke uporabljamo le za nemoteno izvedbo storitev. Vse sprejete elektronske podatke po končani uporabi izbrišemo iz naših baz, v kolikor ne želite, da jih arhiviramo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, podjetje oz. naziv pravne osebe, ID davčno številko pravne osebe, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko. Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne trgovine Konope za namen izvedbe storitve, se uporabljajo izključno za komunikacijo z uporabnikom in za potrebe izvedbe naročila. Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov k naročilu uporabnik dovoljuje podjetju Stoor SI d.o.o. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Navedene podatke lahko podjetje Stoor SI d.o.o. obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.
V času upravljanja osebnih podatkov lahko vsak posameznik za svoje podatke kadarkoli zahteva: vpogled, popravek, popoln izbris, prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev, prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

Vse, pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne strani. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.

Vsak posameznik ima pravico do informacij o njegovih osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, nam pišite oz. pošljite zahtevek na info@stoor.si ali po pošti.

Spletni piškotki

Spletna trgovina Konope uporablja piškotke, ki omogočajo njeno nemoteno delovanje. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših spletnih storitev.
Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje po spletni strani. Na vaš računalnik lahko spletna trgovina Konope shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ter piškotke sistema Google Analytics (za anonimno analizo obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku spletne trgovine Konope shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik računalnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo, ko obiskovalec zapre spletni brskalnik, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca dalj časa.

Upravljavec se, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo upravljavec uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko elektronske pošte info@stoor.si. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.